Ce este neuroterapia, consideratii generale
Neuroterapia, cunoscuta sub numele de biorezonanta, este o medicina alternativa care trateaza diferite probleme. Nu trebuie sa fi bolnav ca sa beneficiezi de acest tip de medicina.
Neuroterapia este o forma a medicinei alternative care ajuta la vindecarea multor dereglari psihologice si ajuta o persoana sa isi imbunatateasca calitatea vietii indiferent daca au probleme psihologice sau nu. Este folosita de asemenea ca un punct de pornire pentru tratarea altor probleme psihologice.
Teoria neuroterapiei lucreaza pe principiul ca zona cerebrala are patru frecvente principale: delta, teta, alfa si beta. Daca creierul emite pe frecventa delta aceasta inseamna o stare de somn profunda. Frecventa teta a creierului arata ca o persoana este foarte relaxata, viseaza cu ochii deschisi. Undele alfa arata ca persoana este in general relaxata, in timp ce undele beta arata ca persoana este intr-o stare de nervozitate.
Echipamente de tehnologie inalta au monitorizat undele celebrale ale pacientilor si au ajuns la concluzia ca in cazul in care undele tind sa aiba activitate mai redusa decat in mod normal inseamna ca pacientul este depresiv, letargic. Daca activitatea undelor este mai mare decat limita normala atunci pacientul este ingrijorat si nu se poate relaxa.
O data ce sunt stabilite tiparele creierului unui pacient, tine de terapeut modul in care poate sa il faca pe pacient constient de undele cerebrale si sa il ajute la reglarea frecventei celebrale. Prin aceste exercitii pacientul nu va mai avea nevoie de ajutorul terapeutului o data ce castiga abilitatea de a se auto-evalua si rezolva conflictele interioare. Un sistem ingenios a fost dezvoltat pentru a ii invata pe pacienti aceasta tehnica. Ei invata sa joace un joc video in care personajele pot sa fie mutate doar de frecventa corecta a creierului (pacientul este legat cu fire in asa fel incat jocul video sa detecteze schimbarile in frecventa creierului). Dupa cateva sedinte cu jocuri video pacientul a dobandit capacitatea de a recunoaste si modifica semnele (undele) cerebrale.
Analiza in neuroterapie se extinde mai mult decat monitorizarea undelor cerebrale. Multi terapeuti testeaza si enzimele, hormonii si reflexele nervoase. Odata ce aceasta reactie biologica a fost studiata, se pot face alte cercetari sub forma de presiune pe canalele nervilor a zonei afectate. Aceasta cauzeaza o reactie a organismului prin producerea de biochimicale necesare pentru a lupta contra infectiei. Este o metoda mai buna de a rezolva problemele decat o reteta prescrisa care doar linisteste simptomele dar nu gaseste de fiecare data cauza suferintei.
Neuroterapia este o forma excelenta de terapie alternativa. Desi este folosita in principal pentru tratarea pacientilor cu probleme de epilepsie, depresie si stres post traumatic, terapia poate fi folosita si de persoane sanatoase pentru a intelege mai bine procesele psihologice ale creierului. Procesele biorezonantei pot sa fie folosite pentru monitorizarea si a altor parti ale corpului.