Adevarul despre ortorexia nervosa. O „boala” inventata.

Avand in vedere ofensiva Big Pharma impotriva remediilor naturale, traditionale, si a unui mod de viata sanatos si echilibrat, dar si a faptului ca mass-media romaneasca a preluat in timp fara discernamant ideea de-a dreptul hilara a unei boli inventate, numita ortorexia nervosa, va prezentam in continuare un punct de vedere pertinent in aceasta chestiune. Mai departe, cugetati si trageti o concluzie proprie.

Alegerea alimentelor sanatoase este considerata in prezent o afectiune psihica

In incercarile sale de a inventa noi „afectiuni psihice” din orice activitate omeneasca, industria psihiatrica lanseaza cea mai ridicola boala pe care au inventat-o pana acum: sindromul mancatului sanatos, sau ortorexia nervosa.

Consumul de alimente „junk” va tine posaci si usor de controlat

Aceasta nu este o gluma: Se pare ca, daca te preocupa ce mananci, esti considerat „afectat psihic” si cu siguranta ai nevoie de tratamente cu medicamente psihotrope puternice. Ziarul The Guardian relata „Obsesia pentru hrana sanatoasa poate fi un semn al unei afectiuni psihice grave” si continua prin a pretinde ca aceasta „boala” se numeste ortorexia nervosa, care in latina ar insemna simplu „mancat sanatos pe sistem nervos”.

Dar n-au denumit-o „mancat sanatos pe sistem nervos”, pentru ca si-ar pierde din credibilitate. Asa ca traduc denumirea in latina, unde suna mai inteligent (desi nu este). Din latina provin cele mai multe denumiri de boli: doctorii descriu simptomele printr-un cuvant cum ar fi osteoporoza (care inseamna „oase cu gauri”).

Sa ne intoarcem la boala inventata „ortorexia”; The Guardian mai spune „Ortorexicii au, in general, reguli stricte in alimentatie. Ei refuza sa se atinga de zahar, sare, cafeina, alcool, grau, gluten, drojdie, soia, porumb si lactate, iar acesta este doar inceputul restrictiilor dietetice pe care si le impun. Orice aliment care a intrat in contact cu pesticide, ierbicide sau aditivi artificiali este automat respins.”

Stati putin. Deci, incercarea de a evita chimicalele, lactatele, soia si zaharul fac din tine un viitor pacient la ospiciu? Se pare ca da, conform acestor experti. Daca ai o grija sporita pentru a evita pesticidele, ierbicidele si ingredientele modificate genetic, cum sunt soia si zaharul, nu esti intreg la cap.

Dar ati observat ca este considerata „normala” consumarea alimentelor nesanatoase? Daca mananci mancaruri procesate, pline de chimicale sintetice, lor le convine. Ei spun ca doar nebunii aleg mancarurile naturale.

Ce mai este considerat „normal” cand vine vorba de mancare?

V-am spus eu ca asta urma sa se intample. Cu ani in urma, mi-am avertizat cititorii ca in curand se vor lua masuri pentru interzicerea broccoli-ului, datorita nutrientilor sai anticancerigeni. Acest atac psihologic la consumatorii atenti la alimentatie face parte din plan. Este un demers in marginalizarea lor, fiind declarati instabili psihic si prin aceasta justificand trimiterea lor la institutii specializate, unde li se vor injecta medicamente psihiatrice si vor fi hraniti cu mancare complet procesata, moarta si plina de chimicale toxice.

The Guardian cade in ridicol spunand „Obsesia mancarurilor „bune” si „rele” poate duce la malnutritia ortorexicilor”.

Sa incercam sa intelegem logica acestei afirmatii: Consumul de alimente „bune” va duce la malnutritie! Presupun ca alimentele nocive sunt considerate hranitoare. Este cea mai nebuneasca afirmatie despre nutritie pe care am citit-o vreodata. Nu e de mirare ca lumea e atat de bolnava in zilele noastre: Mass-media le spune ca sunt nebuni si ca vor ajunge subnutriti daca mai mananca sanatos!

Taci si mananca-ti portia de hrana moarta (aici autorul face referire la filmul Soylent Green – n.r.)

Este exact cum am preconizat acum cativa ani: Nu trebuie sa va indoiti de mancare, oameni buni. Stati frumos la masa, taceti din gura si bagati pe gat ce vi se da. Nu stati sa va ganditi la ce anume mancati, doar faceti ce va comanda mass-media si cei care promoveaza mancarea procesata. Daca ai dubii in legatura cu aportul nutritiv al alimentelor proaste, inseamna ca ai o problema psihica; nu stiai? Iar daca esti „obsedat” de ce mananci (cum ar fi sa citesti ingredientele de pe eticheta), atunci esti un ciudat. Si poate chiar bolnav.

Acesta e mesajul propagat astazi. Consumatorii de mancare proasta sunt „normali” si „in deplinatatea facultatilor mintale” si totodata „bine hraniti”. Dar cei care mananca sanatos sunt bolnavi, anormali si subnutriti.

Dar te poti intreba: de ce sa ii atace pe cei ce mananca sanatos? Oameni ca Dr. Gabriel Cousens iti pot raspunde: Pentru ca o mai mare perceptie mentala si spirituala nu este posibila decat printr-un regim cu hrana vie, naturala.

Cand mananci nesanatos, esti mai usor de pacalit si de controlat. Practic, mintea iti este incetosata, iar simturile iti sunt slabite cu glutamat monosodic, aspartam si drojdie. Oamenii care traiesc din hrana nesanatoasa sunt usor de stapanit si isi pierd rapid capacitatea de a gandi individual. Pur si simplu fac tot ce li se spune de catre televiziune sau cei care le sunt aparent superiori; nu se intreaba niciodata daca e bine ceea ce fac sau ce se intampla cu adevarat in lumea care ii inconjoara.

Prin comparatie, cei care consuma hrana sanatoasa si naturala, care are toate elementele nutritive neatinse, incep sa isi trezeasca mintile si sufletele. Cu timpul, incep sa-si puna intrebari in legatura cu ce se intampla in jurul lor si pornesc pe calea cunoasterii in diverse domenii, cum ar fi comunitatea, natura, etica, filosofia si imaginea de ansamblu a lucrurilor care se petrec in lume. Devin constienti si pot incepe sa vada asa-zisa tesatura a Matrix-ului.

Ceea ce este, evident, un mare pericol pentru cei care conduc societatea consumerista in care traim, pentru ca ignoranta si sugestibilitatea duc la mai mult consum. Pentru ca oamenii sa cumpere orbeste in continuare mancare, medicamente, asigurari de sanatate si bunuri de consum, este nevoie ca ei sa nu aiba acces la functiile superioare ale creierului. Acest lucru este indeplinit destul de usor de hrana procesata, plina de chimicale toxice. De ce credeti ca mancarurile moarte, procesate, raman felul principal la scolile publice, spitale si inchisori? Pentru ca hrana moarta inchide caile spre nivelele mai inalte ale mintii si oamenii raman concentrati asupra lucrurilor cotidiente, care le tin mintea ocupata: televizor, violenta, frica, sport, sex si altele.

Dar in societatea din zilele noastre este considerat normal sa traiesti ca un zombie, pentru ca in starea asta se afla majoritatea oamenilor. Dar eu zic ca asta nu se poate numi normal. Adevaratul om „normal” este puternic, sanatos, cu mintea treaza, isi trage energia din hrana vie si traieste ca un cetatean liber intr-o lume libera. Consumul alimentelor vii e asemanator pastilei rosii din film, pentru ca, in timp, deschide noi perspective in legatura cu realitatea. Te elibereaza si te ajuta sa gandesti singur.

Dar alimentele procesate sunt echivalentul pastilei albastre, pentru ca te inchid intr-o lume artificiala, in care experienta ta de viata e dirijata de companiile care produc bunuri de consum. Ele iti incetoseaza simturile cu substante chimice (monoglutamatul de sodiu) si esti spalat pe creier, astfel incat sa ai impresia ca mananci hrana adevarata.

Daca vrei sa fii viu, constient si stapan pe viata ta, mananca mai multe alimente vii, sanatoase. Dar nu te astepta sa fii pe placul „expertilor” sau al dieteticienilor din mass-media sanatatii mintale. Ei sunt toti instruiti sa te considere „nebun”, pentru ca nu urmezi regimul lor cu mancaruri moarte si chimicale sintetice.

Dar noi stim adevarul in acest caz: Noi suntem cei normali. Cei care mananca hrana procesata sunt adevaratii nebuni, iar singurul mod in care ii putem trezi la realitate este sa le dam mancare vie.

Unii sunt gata pentru pastila rosie, altii nu sunt. Tot ce putem face este sa le aratam calea, dar ei trebuie singuri sa o urmeze.

Intre timp, incercati sa ii evitati pe cei din medicina, care vor sa va puna eticheta debilitatii mintale doar pentru ca sunteti atenti la ce mancati. Nu e nimic rau in a evita zaharul, soia, monoglutamatul de sodiu, aspartamul, fructoza din porumb si alte substante toxice din mancaruri. De fapt, vietile voastre depind de evitarea acestor factori.

Sursa: http://www.guardian.co.uk/society/2009/aug/16/orthorexia-mental-health-eating-disorder

de Mike Adams

sursa: www.naturalnews.com