Nectar de fructe

Se aleg fructe coapte, se spala, se curata de partile necomestibile si se fierb cu o cantitate minima de apa; se paseaza fierbinti printr-o sita. Fructele cu pulpa tare se dau prin masina.

La 1 l nectar se adauga 150-200 g miere, se amesteca bine, se toarna in sticle cu gura larga si se sterilizeaza 15-20 min. Dupa sterilizare, se racesc cat mai repede pentru a pastra componentele aromatice si vitaminele.

Trebuie consumat imediat dupa deschiderea sticlei.

Se poate prepara nectar de:
– macese: 1 l pasta, 200 g miere
– mere: 1 l mere pasate, 250 g miere, zeama de la 1/2 lamaie
– prune: 1 l prune pasate, 150 g miere
– caise: 1 l piure de caise, 250 g miere
– coacaze: 1 l coacaze pasate, 300 g miere
– capsuni: 1 l capsuni pasate, 200 g miere.